Ontspanningsmassage

Te veel mensen leven met het idee dat gespannenheid iets is dat ‘erbij hoort’ en dat je ermee moet leven. Ze zijn eraan gewend geraakt. Pas als ze goed gemasseerd zijn, komen ze tot het besef dat hun spieren verkrampt of verhard zijn en beseffen ze hoeveel energie verbruikt wordt door die gespannenheid.

Wat is ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage is een Ontspanningsmassagemassage die zorgt voor een rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling van de spieren. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter gewerkt dan bij een sportmassage. Een ontspanningsmassage is een prachtig middel tegen stress en een goede manier om je lichaam en geest volledig te ontspannen.

De massagebehandeling bij een ontspanningsmassage bestaat uit rustige handgrepen. Gespannen en dus harde spieren zich zullen gaan ontspannen. Er komt ook een betere doorbloeding in de spieren. Afvalstoffen  worden versneld uit de spieren afgevoerd en het zuurstofrijke bloed met de voedingsstoffen wordt aangevoerd. De ademhaling kan rustiger en dieper worden. Soms gebeurt het zelfs dat een cliënt in slaap valt tijdens de massage. Ook zal de bloeddruk wat zakken. Extra drinken is dan ook belangrijk na een (ontspannings)massage.

Voor wie?

Een ontspanningsmassage is met name geschikt voor mensen die wat gespannen zijn of last hebben van stress. Of mensen die in het kader van preventie goed voor zichzelf zorgen. Of natuurlijk voor mensen die zichzelf deze fijne massage gewoon gunnen. Door jezelf regelmatig te laten masseren, investeer je in je gezondheid. Het stressniveau zakt en de gezondheid stijgt. Met een ontspanningsmassage bouw je een moment voor jezelf in.