Behandelmethoden

Behandelmethoden: sportmassage

Beweeg MEER Sportmassage Amersfoort gebruikt een aantal behandelmethoden. De basis is natuurlijk sportmassage. Sportmassage is een soms krachtige massage die is bedoeld om het lichaam weer in balans te krijgen.  Ik gebruik daarbij verschillende diepe en langzame massagetechnieken. Bijvoorbeeld knedingen, wrijvingen, schuddingen en klopbewegingen om het bloed naar de spieren toe te brengen. Daardoor krijg je reacties in het lichaam die het spierherstel moeten bevorderen. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen, pijn en vocht sneller kunnen worden afgevoerd.  Zo helpt het je om te herstellen van inspanningen, gemakkelijker te bewegen en blessures te voorkomen. Verder zijn bij een sportmassage de klachten van de cliënt vaak het uitgangspunt. Het probleemgebied neem ik dan ook extra onder handen. Over het algemeen genomen is een sportmassage daarom ook wat steviger dan een ontspanningsmassage.

Beweeg MEER Sportmassage Amersfoort: voorkom blessures, hersl sneller én voorkom onnodige zorgkosten.

Andere behandelmethoden

Beweeg MEER Sportmassage Amersfoort is er niet alleen voor reguliere sportmassage. Daarnaast pas ik een aantal andere behandelmethoden- en technieken toe:

Triggerpointmassage

Triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek goed te behandelen waardoor de pijn en symptomen op termijn verdwijnen. Triggerpointmassage is het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren. Daardoor kan de pijn verlichten. Door de spieren nauwkeurig te palperen zijn de (soms onverwacht) pijnlijke punten op te sporen. Daarna deactiveer ik ze door fricties in de lengterichting van de spier.

Bindweefselmassage

Regelmatig pijn in jouw benen? Blokkades in de spieren? Of pijn in je gewrichten? Dan kan massage voor het bindweefsel de oplossing zijn. Het is een intensieve massage, met als doel dat de spanning in de huid afneemt. Bindweefsel bevindt zich tussen de huid en de spieren. Met bindweefselmassage prikkel ik je huid en bindweefsel waardoor de doorbloeding van je lichaam verbetert.

Medical Taping of Kinesiotaping

Medical Taping (Kinesiotaping) is een techniek van tapen waarbij ik gebruik maak van een speciale tape die bestaat uit een speciale soort textiel, geweven als de huid, met een hoge rekbaarheid. Bij deze manier van tapen helpt de spieractiviteit mee bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen immers mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. De elastische tapes ondersteunen de spieren zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert daardoor de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Meer dan massageGeniet MEER

Behalve massage geef ik ook advies over hoe je klachten kunt voorkomen, bijvoorbeeld door middel van ondersteunende oefeningen of advies over balans tussen belasting en belastbaarheid. Ook voor advies over voeding voor, tijdens en na het sporten kun je bij me terecht. Hiervoor werkt Beweeg MEER Sportmassage Amersfoort samen met Geniet MEER Voeding en Leefstijladvies.