Sportmassage

Sneller herstellen van inspanningen, gemakkelijker kunnen bewegen en blessures voorkomen. Heb je spierpijn, last van stijfheid of vergelijkbare klachten? Dan kan een sportmassage uitkomst bieden. Beweeg MEER Sportmassage in Amersfoort helpt je hierbij.

Wat is sportmassage?

Er is een verschil tussen sportmassage en ontspanningsmassage, maar dat verschil is niet voor iedereen duidelijk. Het doel van de massage is leidend: wil je lekker ontspannen van de tafel af komen, of zijn er klachten die aandacht behoeven?

kneding schoudergordelEen sportmassage zorgt ervoor dat je lichaam optimaal kan presteren. Het doel van de sportmassage is om jouw lichaam in goede conditie te krijgen, te houden en voor te bereiden op fysieke inspanningen. Een sportmassage zorgt ook voor ontspanning bij spieren die vastzitten. Door strijkingen, knedingen en fricties zorg ik er voor dat afvalstoffen in je lichaam snel afgevoerd kunnen worden. Verhardingen, stijve spieren en ophopingen worden met enkele zeer specifieke technieken weggemasseerd.

Bij een sportmassage zijn de klachten van de cliënt vaak het uitgangspunt. Het probleemgebied wordt extra onder handen genomen. Over het algemeen genomen is een sportmassage daarom ook wat steviger dan een ontspanningsmassage. Zijn de klachten ernstig, dan verwijs ik je door naar mijn collega’s van Sportmedisch Trainingscentrum Fitfactorij.

De meeste sporters willen na het sporten worden gemasseerd. De sportmassage die ik dan toepas, is een sederende (rustgevende) sportmassage. De sportmassage draagt bij aan herstel en reduceert bestaande klachten tot een minimum. Daarnaast is er een  stimulerende massage. Geniet MEERDie vindt plaats voor het sporten, met als doel de spier alvast op spanning te krijgen. Het is aanvullend op een warming-up, 20 à 25 minuten voor het sporten is ideaal.

Meer dan massage

Behalve massage geef ik ook advies over hoe je klachten kunt voorkomen, bijvoorbeeld door middel van ondersteunende oefeningen of advies over balans tussen belasting en belastbaarheid. Ook voor advies over voeding voor, tijdens en na het sporten kun je bij me terecht. Hiervoor werk ik samen met Geniet MEER Voeding en Leefstijladvies.